Apache2Triad Help, Support and Development Forum Index Search Profile Log in to check your private messages Log in Register Memberlist Attachments Statistics Crew/Ranks Archive
 New Server, learning how to use CP
Google
Post new topic Reply to topic
Author Message
kressg
 
 


Joined: 26 Jan 2006
Posts: 2

PostPosted: Thu Jan 26, 2006 4:27 pm Reply with quoteBack to top

Hi All,
Let me start by asking your forgiveness of a newbie. I run a business and was recently forced to move it to a server of my own. My host built me a Windows server containing Apache. I'd been renting space from him previous to this and utilizing cPanel. We have successfully moved FTP to the new Apache and are now needing to move the website and SMF forum. The problems I am having are simply understanding how to maneuver the A2TCP. There does not seem to be anywhere in there to create a protected directory for which to place the forum. Does this need to be done manually? I've read many of the documents provided by Apache and I have to be honest, I am not a programmer. So, much of it makes absolutely no sense to me. My host is a Linux man and admittedly knows very little with regard to Apache. So, here I am. I am willing to learn but right now, the things I need to accomplish are being explained to me in Greek. Someone please help me! Thanks in advance!!
View user's profileSend private message
dawg
support
support


Joined: 11 Apr 2004
Posts: 180

PostPosted: Thu Jan 26, 2006 5:55 pm Reply with quoteBack to top

you will have to create the Protected directory manually --

The easiest way is using Htacess --

create the Directory, put an htaccess file in the dir denying all except user/by group

http://apache2triad.net/forums/viewtopic.php?t=20&highlight=htaccess
View user's profileSend private message
kressg
 
 


Joined: 26 Jan 2006
Posts: 2

PostPosted: Thu Jan 26, 2006 7:54 pm Reply with quoteBack to top

Thank you so much for taking the time to reply!! My first question, is where exactly does the directory need to be created? Is it inside the Apache2Triad\htdocs folder? I want to be sure I am doing this correctly. Thanks again.
View user's profileSend private message
dawg
support
support


Joined: 11 Apr 2004
Posts: 180

PostPosted: Thu Jan 26, 2006 11:10 pm Reply with quoteBack to top

the directory structure you use, is up to you.

I generally use htdocs/ as the root folder --

then

htdocs/hosted/dir1 htdocs/hosted/dir2 as the structure for my sites.
View user's profileSend private message
Display posts from previous:      
Post new topic Reply to topic


 Jump to:   



View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme
All times are GMT