Apache2Triad Help, Support and Development Forum Index Search Profile Log in to check your private messages Log in Register Memberlist Attachments Statistics Crew/Ranks Archive
 MYSQL - cant connect
Google
Post new topic Reply to topic
Author Message
neceolite
 
 


Joined: 04 Aug 2007
Posts: 2

PostPosted: Sat Aug 04, 2007 2:33 pm Reply with quoteBack to top

Hi need ur advise ... i just installed apache2triad and found out it is quiet useful rather than need to install one by one application ... fyi .. i just setup my apache and virtualhost blablabla .... but then i have a problem which i cant start mySQL server ... when i click on start the service it seem wont work .... please advise what shud i do next
View user's profileSend private messageYahoo Messenger
cigraphics
 
 


Joined: 21 Aug 2005
Posts: 148
Location: Romania, Pitesti

PostPosted: Sun Aug 05, 2007 7:54 am Reply with quoteBack to top

look into the logs to see what error it gives
View user's profileSend private messageSend e-mailYahoo Messenger
neceolite
 
 


Joined: 04 Aug 2007
Posts: 2

PostPosted: Sun Aug 05, 2007 8:23 am Reply with quoteBack to top

the mysql icon / indicator shows red ... and does not turn green as it supposed to be ... when i go to command prompt and typed mysql ... it shows ... error 2003 : cant connect to mysql server on 'localhost' <10061>


please advise
View user's profileSend private messageYahoo Messenger
weir-07
 
 


Joined: 16 Sep 2007
Posts: 3

PostPosted: Sun Sep 16, 2007 3:59 pm Reply with quoteBack to top

I have this same problem - please help.

It happened after i configured the server for access via a hostname. Even after i reverted everyhing back to 'localhost' - the problem persisted.
View user's profileSend private message
cigraphics
 
 


Joined: 21 Aug 2005
Posts: 148
Location: Romania, Pitesti

PostPosted: Sun Sep 16, 2007 4:05 pm Reply with quoteBack to top

can u tell me what you modified ?
View user's profileSend private messageSend e-mailYahoo Messenger
weir-07
 
 


Joined: 16 Sep 2007
Posts: 3

PostPosted: Sun Sep 16, 2007 4:19 pm Reply with quoteBack to top

i used the change domain name tool in the CP, and changed my email address.
View user's profileSend private message
cigraphics
 
 


Joined: 21 Aug 2005
Posts: 148
Location: Romania, Pitesti

PostPosted: Sun Sep 16, 2007 4:48 pm Reply with quoteBack to top

the tool does not change anything in mysql maybe the port that mysql uses is already used by another program or you made some changes to my.ini

Go to %WINDIR% and edit my.ini

You must have this settings

Code:

...
bind-address = 127.0.0.1
port = 3306
...
View user's profileSend private messageSend e-mailYahoo Messenger
Display posts from previous:      
Post new topic Reply to topic


 Jump to:   



View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme
All times are GMT