Apache2Triad Help, Support and Development Forum Index Search Profile Log in to check your private messages Log in Register Memberlist Attachments Statistics Crew/Ranks Archive
 Pleas Help, Willing to pay
Google
Post new topic Reply to topic
Author Message
duddy11
 
 


Joined: 21 Feb 2004
Posts: 15

PostPosted: Thu Aug 12, 2004 1:44 am Reply with quoteBack to top

Hello. Remember me guys? Well Im back, I decided to get started with my own server again. I still cant figure out how to send outgoing email automatically (like when someone joins, it creates a password and sends it out), now, I've tried anything. Ill pay anyone 25 dollars if they can set this all up so it works. Ill give you full ftp access, and if they setup an account that works with my server at no-ip.com, or whichever will work. hehe Im desprite Smile thanks
View user's profileSend private message
LiquidSnake
past contributor
past contributor


Joined: 23 May 2004
Posts: 267
Location: Middlesboro, KY

PostPosted: Thu Aug 12, 2004 11:42 am Reply with quoteBack to top

Quote:
I still cant figure out how to send outgoing email automatically (like when someone joins, it creates a password and sends it out)


Joins what exactly? nuke? You have to be a little more specific
View user's profileSend private messageSend e-mailYahoo Messenger
duddy11
 
 


Joined: 21 Feb 2004
Posts: 15

PostPosted: Thu Aug 12, 2004 5:29 pm Reply with quoteBack to top

Yeah stuff like that, but it would mostly be like the forums (phpbb2), or vbulletin. Usually we have to make it so we have to accept them in and activate there account manually. thats a pain when you have more than 20 people joining a day X_x
View user's profileSend private message
LiquidSnake
past contributor
past contributor


Joined: 23 May 2004
Posts: 267
Location: Middlesboro, KY

PostPosted: Mon Aug 16, 2004 5:06 pm Reply with quoteBack to top

Are you sure the email settings are correct? The only problem ive had with xmail, is some (Yahoo for example) will put my emails sent from my server in the bulk folder, AOL on the other hand simply rejects non-commercial (personal) mail servers..

Or are you saying it simply doesnt send out emails? ive had no problems sending emails.. best to use php_mail (check your php.ini for correct settings)
View user's profileSend private messageSend e-mailYahoo Messenger
duddy11
 
 


Joined: 21 Feb 2004
Posts: 15

PostPosted: Mon Aug 16, 2004 5:21 pm Reply with quoteBack to top

Yeah, It doesn't even send out email. It just sends it to admin@localhost and nothing to outer servers. What are you all using for your setup? Could you give me an example of what your setup file looks like? Because all this is sooo confusing to me...lol. Im Sure I will get it some time in the future, hopefully.
View user's profileSend private message
chipgraphics
 
 


Joined: 17 Aug 2004
Posts: 4

PostPosted: Tue Aug 17, 2004 6:39 am Reply with quoteBack to top

1. Which are you using Vbulliten or phpBB2?
2. If it is sending the mail to admin@localhost only then, assuming you are using phpBB2, the phpBB2 is working fine.

However you need to configure xmail to use an external e-mail server. Or make changes in your php.ini file so it directs to an external e-mail server.

XMail Configurations
1. Log in under the CTRL account. (Usualy username:root password:[yourpassword])
2. In the Server Config settings make the necessary changes to:
a>SmtpServerDomain
b>POP3Domain
3. Verify that phpBB2 is using the correct SMTP server address, SMTP username/password.

**Remeber to Restart the Apache server after you make any changes to the php.ini file so it will reflect the changes.

Chipgraphics
Logical Progression is a wonderful thing.
View user's profileSend private message
duddy11
 
 


Joined: 21 Feb 2004
Posts: 15

PostPosted: Tue Aug 17, 2004 1:23 pm Reply with quoteBack to top

yeah, but the problem is,I dont know where to get a pop3domain. I have an SMTP domain, I think (No-Ip.com?). Where can I get a pop3domain? hehe I really new at this, sorry for sounding really stupid. hehe thanks in advance
View user's profileSend private message
LiquidSnake
past contributor
past contributor


Joined: 23 May 2004
Posts: 267
Location: Middlesboro, KY

PostPosted: Sat Aug 21, 2004 3:30 pm Reply with quoteBack to top

Did you use the change domain script in ApacheCP?? Try that and then restart everything.. I had a problem like that once and didnt work until i restarted the machine .. strange it was..
View user's profileSend private messageSend e-mailYahoo Messenger
ElroyLamont
 
 


Joined: 24 Aug 2004
Posts: 1

PostPosted: Tue Aug 24, 2004 1:42 pm Reply with quoteBack to top

I've had this same problem before while I was using a set of vbulletin forums. I e-mailed the vbulletin support team and this is what they told me:

Quote:
You need to change this section of the php.ini:

[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = outgoing.domain.net ; for Win32 only
sendmail_from= postmaster@domain.net ; for Win32 only

; For Win32 only.
;sendmail_from = me@example.com

; For Unix only. You may supply arguments as well (default: "sendmail -t -i").
;sendmail_path =

Information about the PHP configuration file (php.ini) can be found at the PHP website in the documentation.
http://www.php.net/manual/en/configuration.php

All the best,
Wayne Luke
vBulletin Sales and Support

http://www.vbulletin.com/
mailto:wayne@vbulletin.com


I did that and then I could send e-mails out.

Goodluck and Godbless,
-Elroy
View user's profileSend private message
Display posts from previous:      
Post new topic Reply to topic


 Jump to:   



View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme
All times are GMT