Apache2Triad Help, Support and Development Forum Index Search Profile Log in to check your private messages Log in Register Memberlist Attachments Statistics Crew/Ranks Archive
 Apache service wont start.
Google
Post new topic Reply to topic
Author Message
nullmind
 
 


Joined: 10 Mar 2005
Posts: 4

PostPosted: Fri Mar 11, 2005 4:11 pm Reply with quoteBack to top

I had a character encoding problem yesterday and even after editing .htaccess file, it was unsuccessful. I kept pressing f5 for refresh and suddenly apache service shutdown. I reboot and still apache service wont automatically load. I tried starting the service manually and I got error message "Windows could not load Apache2Triad Apache service blah blah so check your system event log. Error code 1".

These are just some of the logs that I "think" are relevant to the problem.
I get this everytime I try to start the apache service.

10:49:35am The Apache2Triad Apache2 Service service was successfully sent a start control.
10:49:35am The Apache2Triad Apache2 Service service entered the stopped state.
10:49:35am The Apache2Triad Apache2 Service service terminated with service-specific error 1 (0x1).

P.S. I dunno why but httpd.conf file is 0kb while httpd.default.conf file is 34kb. Is that normal or should I rename the files?


UPDATE: I deleted the 0kb file and made a copy of httpd.default.conf and renamed to httpd.conf and tried running apache. I got this error message
"apache.exe: Could not determine the server's fully qualified domain name, using 192.168.0.100 forServerName"

The service still wont start but wierdly control panel works now.

UPDATE2: Lol.. This is bs. After I got in the apache2triadCP, I closed the error msg window and the a2tCP stopped working. I thought it was wierd and opened a2t server monitor and tried starting the service. Service started without hesitation. I can see now httpd.conf being 0kb was the problem but why did it work before and suddenly stopped working and why did httpd.conf turned to a blank file?

UPDATE3: Ok. I noticed problems with PHP now. When I try to navigate the control panel I just get plain text and codes instead of php loading properly. Correct me if I'm wrong but I think I remember seeing

Apache/2.0.52 (Win32) / PHP 5.x.x

Something like that in the description on the apache service but now I only see

Apache/2.0.52 (Win32)

I could just delete/reinstall but I want to try to solve the problem Crying or Very sad
View user's profileSend private message
Vlad Alexa Mancini
lead developer
lead developer


Joined: 07 Jul 2003
Posts: 1539

PostPosted: Fri Mar 11, 2005 11:37 pm Reply with quoteBack to top

all your problems seems to have been caused by the outstanding apache2triad 1.5.1 editor.php bug http://apache2triad.net/forums/viewtopic.php?t=902

i am sorry but i will have to suggest a reinstall and a manual patch of the bug acording to that post
View user's profileSend private message
nullmind
 
 


Joined: 10 Mar 2005
Posts: 4

PostPosted: Sat Mar 12, 2005 4:28 am Reply with quoteBack to top

Thanks. Don't have to be be sorry, I'm happy this came up. This was a good learning experience.
View user's profileSend private message
Display posts from previous:      
Post new topic Reply to topic


 Jump to:   



View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme
All times are GMT