Apache2Triad Help, Support and Development Forum Index Search Profile Log in to check your private messages Log in Register Memberlist Attachments Statistics Crew/Ranks Archive
 phppgadmin password?
Google
Post new topic Reply to topic
Author Message
Olli
 
 


Joined: 15 Apr 2005
Posts: 4

PostPosted: Fri Apr 15, 2005 9:47 pm Reply with quoteBack to top

Hi! I installed apache2triad on windows xp and somehow i can't access phppgadmin. the user and password combination seems to be wrong. i thought the global user is root and the global password is the one i had to enter while installing. but they don't work... anybody has a clue what the problem could be?
View user's profileSend private message
Vlad Alexa Mancini
lead developer
lead developer


Joined: 07 Jul 2003
Posts: 1539

PostPosted: Fri Apr 15, 2005 10:55 pm Reply with quoteBack to top

you are probably using 1.5.1 in that case , you would best upgrade to a newer release
View user's profileSend private message
Olli
 
 


Joined: 15 Apr 2005
Posts: 4

PostPosted: Sat Apr 16, 2005 6:54 am Reply with quoteBack to top

Hi, actually I'm using 1.5.2, and I also tried 1.4.1 but the problem was the same... I also checked the .htaccess file, but that seems to be correct.
View user's profileSend private message
Vlad Alexa Mancini
lead developer
lead developer


Joined: 07 Jul 2003
Posts: 1539

PostPosted: Sat Apr 16, 2005 7:17 am Reply with quoteBack to top

i see , well do you have postgres even installed then ,
did the postgres db cluster init perform on install ?
is your file system ntfs , does apache2triad/pgsql/data exists ?
View user's profileSend private message
Olli
 
 


Joined: 15 Apr 2005
Posts: 4

PostPosted: Sat Apr 16, 2005 7:28 am Reply with quoteBack to top

The folder for Postgre is there, but no data folder in it... I read about that problem, but didn't know how to handle it. I'm not sure about the cluster init. And yes, my file system is NTFS, but I also have a FAT32 partition.
View user's profileSend private message
Vlad Alexa Mancini
lead developer
lead developer


Joined: 07 Jul 2003
Posts: 1539

PostPosted: Sat Apr 16, 2005 8:15 am Reply with quoteBack to top

see http://apache2triad.net/forums/viewtopic.php?t=2576
View user's profileSend private message
Olli
 
 


Joined: 15 Apr 2005
Posts: 4

PostPosted: Sat Apr 16, 2005 1:18 pm Reply with quoteBack to top

I’ve seen this thread before, but it doesn’t really help me. The thing is, I was never really into setting up servers... That’s why I always use stuff like Foxserv or Xampp. But those don’t feature PGSQL, and I need to work with it now. So can anyone give me something like a step by step guide to installing and setting up Apache2Triad on Win XP…?
By the way, I’ve seen that when I start PGSQL manually, it says 'PostgreSQL has been started', but on the admin page ‘Start PostgreSQL’ still appears. And when running test.pgsql.php I receive the following message 'Could not connect to template1 on localhost with root@127.0.0.1'.
View user's profileSend private message
soccer
 
 


Joined: 25 Oct 2005
Posts: 8
Location: Augusta, GA

PostPosted: Tue Nov 01, 2005 2:37 pm Reply with quoteBack to top

Olli, I'm having the same exact problem you are having. Everyone wants to refer you to that same post that is useless! I desperately just want a working server with pgsql, but I guess it's not possible Sad
View user's profileSend private messageSend e-mailAIM AddressYahoo Messenger
Display posts from previous:      
Post new topic Reply to topic


 Jump to:   



View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme
All times are GMT